"Мотор Січ" відкидає звинувачення у фінансуванні тероризму

"Мотор Січ" відкидає звинувачення у фінансуванні тероризму

Фото: УНІАН

На підприємстві стверджують, що не платили податки бойовикам.

Група компаній "Мотор Січ" відкидає звинувачення у фінансуванні тероризму, яке їй висуває Служба безпеки України.

Директор зі зв'язків з громадськістю підприємства Анатолій Малиш  у коментарі Радіо Свобода заявив, що "Мотор Січ" не платив податки на окупованій території. 

"Ми платили і платимо податки тільки в державний бюджет України, тільки на території України. Ми на території, непідконтрольній Україні, податки не платили і не платимо", – сказав він.

Нагадаємо, СБУ заявила, що викрила злочинну схему групи компаній "Мотор Січ", що упродовж двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР". Співробітники спецслужби у ході розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи - "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований у тимчасово окупованій Донеччині, здійснювали проведення безтоварних операцій із підприємцями України, РФ та "ДНР".

Зловмисники переводили платежі до одного із місцевих банків під виглядом сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих "податків та інших обов’язкових платежів". Працівники СБУ з'ясували, що за 2015 рік завод сплатив до бюджету "ДНР" понад 32 млн російських рублів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація