На майдані Незалежності боєць АТО вчинив самоспалення

На майдані Незалежності боєць АТО вчинив самоспалення

Друзі чоловіка заявляють, що причиною було невдоволення діями влади щодо війни на Донбасі.

У Києві 49-річний учасник АТО/ООС Микола Микитенко вчинив акт самоспалення на майдані Незалежності через невдоволенням владою країни.

Про це повідомили в громадському русі "Відсіч".

Вони додають, що чоловік отримав майже 100% опіки тіла, але лікарі роблять все можливе, щоб зберегти йому життя. Зазначається, що Микитенко пішов на такий крок через владу, яка, на його думку, вчиняє хибні кроки щодо війни на Донбасі. "Мотиви підпалу мають політичний характер. Він не підтримував дії влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзучу окупацію Росії", - наводить "Відсіч" на сторінці у Facebook слова дочки постраждалого, військовослужбовки Юлії Микитенко.

За її словами, Микитенко вчинив підпал "за тверезої пам'яті й розумів, що робить". Загасити його намагалися очевидці у фонтані на майдані.

В останньому записі чоловіка на сторінці в соціальній мережі він пише про самопідпал, який вчинить за кілька годин. "Думаю, як буду горіти?! .. як Василь Стус?! Вистачить сил довести, що Україна, понад усе !!! Дістало !!! Вийдіть всі, побратими, як 24 числа, візьміть зброю в руки, і захистіть нашу, рідну Україну!!!", - написав він.

Просимо максимального репосту і підтримки журналістів! Батько військовослужбовиці Юлія Микитенко, фронтовик, вчинив...

Опубліковано Відсіч Понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Нагадаємо, що 2014 році Микитенко брав участь у боях поблизу Слов'янська у складі добровольчого батальйону Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького. Під час евакуації збитого вертольота на Карачуні він отримав поранення, має групу інвалідності. Після лікування служив у різних бойових підрозділах у зоні ООС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація