На Рівненщині потяг розчавив трактор з людьми

Юнак за кермом трактора бачив локомотив із півсотнею вагонів, що летів на нього, але вирішив проскочити.

На залізничному переїзді у селі Лугове на Рівненщині трактор зіткнувся із вантажним потягом.

Аварія, внаслідок якої загинув 21-річний водій трактора Сергій Легкий, сталася по обіді у вівторок, 29 жовтня.

Як з'ясувалося, у кабіні поруч із юнаком сидів його односелець 37-річний Микола – чоловіки поверталися додому після роботи у полі дорогою, яка проходить через залізничний переїзд.

Примітно, що перед аварією водій побачив локомотив із півсотнею вагонів, що наближався до них, але все одно не зупинився й поїхав на заборонений сигнал світлофора, пише Gazeta.ua.

Уникнути наїзду 44-річний машиніст Олександр уже просто не мав часу – гальмівний шлях потяга становить кількасот метрів. Селянин не встиг проскочити перед потягом. Удар був настільки потужним, що трактор зім'яло й відкинуло з колії.

"Сергій помер на місці, а напівживого Миколу вдалося витягти з розтрощеної кабіни. У нього важкі травми й перелом основи черепа. Чоловіка терміново повезли до лікарні, де медики в реанімації борються за його життя", - розповів секретар Миляцької сільської ради Богдан Степанович.

Микола – основний годувальник в родині, виховує четверо дітей. Сергій ще був неодружений, постійної роботи не знайшов і мав лише тимчасові заробітки, щоб допомагати своїм батькам, додав Степанович.

Трактор "ЮМЗ" зіштовхнувся із вантажним потягом, який перевозив солярку у цистернах та слідував у напрямку райцентру Сарни з білоруського міста Лунінець Брестської області. Через наїзд у Луговому на Львівській залізниці затримали рух потягів на 66 хвилин.

"Обставини пригоди ще з'ясовуємо. Зокрема, чому тракторист проігнорував попереджувальний сигнал звукової та світлової сигналізації на переїзді. Поки невідомо, чи водій намагався проскочити колії перед потягом, чи у нього на переїзді двигун заглохнув", - каже Олексій Корольов, рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері.

Зазначимо, що це не єдиний випадок аварії на залізничному переїзді на Рівненщині за один день. Так, ремонтний потяг розчавив Mercedes на залізничному перегоні "Кам'яниця–Волинська—Смига".

Повʼязані теми:

Наступна публікація