Посольство Франції в Україні вперше очолила жінка

Посольство Франції в Україні вперше очолила жінка

Дюмон пообіцяла покращити співпрацю країн / Фото: Посольство Франції в Україні

Новопризначений посол назвала Україну країною з великим потенціалом.

Французьке посольство в Україні уперше очолила жінка – Ізабель Дюмон.

Про нове призначення повідомили на сайті посольства у понеділок, 14 вересня, пише Zahid.net.

"В нинішній період кризи, зв'язки між нашими країнами стають важливішими, ніж будь-коли. Франція долучилася і продовжує брати участь у врегулюванні конфлікту і захисті цілісності України. Мені самій довелось працювати над підготовкою Мінських угод і здійснювати моніторинг їхнього виконання: я займатимусь цим і в Києві, безпосередньо на місці подій. Франція залишається пліч-о-пліч з Україною в процесі розпочатих внутрішніх реформ, яким я, звичайно, приділятиму велику увагу і підтримку", - йдеться у заяві нового посла.

Крім того, Дюмон зауважила, що Україна – країна, яка має не лише проблеми, але й величезний потенціал та "рішуче дивиться у майбутнє".

"Це країна, яка постала на перетині численних історичних і географічних впливів, з багатою і різноманітною культурою. Це країна, з якою Франція підтримує економічні, комерційні, культурні відносини та дружні стосунки", - висловила свої переконання Дюмон у привітанні до українців та французів, обіцяючи розвивати стосунки Франції та України в усіх можливих напрямках. 

Нагадаємо, що раніше посол США в Україні Пайєтт зізнався, що є фанатом "Океану Ельзи".

Повʼязані теми:

Наступна публікація