Прокуратура оголосила обвинувачення генералу Назарову у справі про збитий літак Іл-76

Прокуратура оголосила обвинувачення генералу Назарову у справі про збитий літак Іл-76

Фото: УНІАН

Колишнього керівника штабу АТО звинувачують у службовій недбалості.

Прокуратура оголосила обвинувальний акт генерал-майору Віктору Назарову у справі про збитий під Луганськом літак Іл-76.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В акті йдеться про те, що Назаров як керівник штабу АТО недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків. Сторона обвинувачення вказує, що генерал знав про розташування на аеродромі Луганська двох груп бойовиків, які мали на озброєнні ПЗРК і мали намір збивати українські літаки – про це штабу АТО повідомила СБУ.

У прокуратурі зазначили, що Віктор Назаров як керівник штабу АТО не організував протидію бойовикам і не гарантував безпеку українських військових, відправлених до Луганська. Це "призвело до вчинення теракту й загибелі 49 військовослужбовців". Матеріальні збитки держави оцінені в понад 28,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, ІЛ-76 сепаратисти збили над Луганським аеропортом 14 червня 2014 року із переносного комплексу "Ігла". Загалом того дня мали здійснити приземлення три борти з військовими. Слідство з'ясовувало, чому, попри попередження розвідки про небезпеку обстрілу літаків, генерал-майор Віктор Назаров таки дав наказ перекинути в аеропорт десантників 25-ї бригади.

Сам звинувачений у службовому недбальстві, що призвело до тяжких наслідків, зараз перебуває на волі під заставою і далі працює у Генштабі.

Суд допитав єдиного підозрюваного в справі збитого над Луганським аеропортом літака

Суд допитав єдиного підозрюваного в справі збитого над Луганським аеропортом літака

Повʼязані теми:

Наступна публікація