Проти терористів на Донбасі борються майже 10 тисяч бійців Нацгвардії та МВС – Аваков

Проти терористів на Донбасі борються майже 10 тисяч бійців Нацгвардії та МВС – Аваков

У звільненому Маріуполі військовослужбовці Нацгвардії допомогли благоустроїти міський центр позашкільної підготовки / Фото: vv.gov.ua

У звільнених від бойовиків містах Ясинувата та Авдіївка сили АТО встановлюють воєнізований порядок.

Проти проросійських та російських терористів на Сході України борються майже 10 тисяч бійців та добровольців із Нацгвардії та міліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Батальйони МВС, сформовані з добровольців (зараз їх в зоні АТО 25), зведені загони, регулярні спецпідрозділу Нацгвардії, а також батальйони Нацгвардії, сформовані з добровольців ("Донбас", колишні 1-й і 2-й резервні - зараз батальйон ім. Героя України генерала Кульчицького)", - уточнив Аваков.

Міністр також зазначив, що протягом сьогоднішнього дня у звільнених від терористів містах Ясинувата та Авдіївка на Донеччині встановлюють воєнізований порядок перед передачею влади цивільним.

"У звільнені від терористів Збройними силами та Нацгвардією міста Ясинувата та Авдіївка входить зведений загін міліції (Вінниця) спецрота МВС "Суми" (добровольці). У містах встановлюється воєнізований порядок перед передачею влади цивільним. В Авдіївці проблема з подачею електроживлення на коксові батареї комбінату. Бандити ведуть обстріл - не дають відновити енергопостачання на підстанції. Займаємося", - повідомив Аваков.

 
Допис by Arsen Avakov.

Тим часом на Луганщині тривають запеклі бої проти терористів. Зокрема, під час зачистки від бойовиків села Кримське неподалік Слов'яносербська на Луганщині були поранені двоє бійців добровольчого батальйону МВС "Львів", ще один – 25-річний Володимир Попович - загинув.

Крім того, є поранені і в батальйоні МВС "Золоті ворота" (Київ), який нині перебуває біля міста Щастя на Луганщині.

"Сьогодні під мінометним вогнем отримали поранення двоє офіцерів, у тому числі командир батальйону майор Микола Миколайович Шваль. Поранення важкі. Оперують. Тримаємо кулаки за вас, хлопці", - зазначив Аваков.

Також у Харкові сьогодні затримали шістьох диверсантів, котрі вчинили ряд терактів з використанням гранатометів, вогнеметів та стрілецького озброєння.

Нагадаємо, силовики ведуть запеклий бій з терористами у південній частині Донецька. А на Луганщині терористи збили український винищувач.

Повʼязані теми:

Наступна публікація