Сайти держструктур можуть зламати навіть прості українці

Сайти держструктур можуть зламати навіть прості українці

Українці можуть зламати сайти держструктур / Фото: anonymous-os.tumblr.com

Для організації простого втручання в роботу сайтів потрібно лише вирахувати провайдера за ip-адресою.

Звичайний українець може доволі просто зламати сайти українських держструктур. Для цього необхідно мати базові комп'ютерні навички та вирахувати ір-адресу провайдера, переконують програмісти.

Востаннє відома хакерська група Anonymous заявила, що зламала українського провайдера EuroTraceTelcom, отримавши доступ до домену українського МЗС. Хакери переконували, що прочитали ділове листування міністерства з посольствами різних країн, пишуть Вести.

У МЗС офіційно цієї інформації не підтвердили.

"Поштовий сервер МЗС не був зламаний. Відомство не потрапило під атаку хакерів. Жодних документів, які представляли б держтаємницю, оприлюднено не було. Як вони потрапили в інтернет і з якою метою, нам поки невідомо. Ми розцінюємо це як провокацію. Фотографії, які опубліковані в інтернеті разом з документами МЗС, не мають ніякого стосунку до міністерства, тому не варто очікувати якихось міжнародних скандалів", - запевняють у структурі.

Попри це в МЗС збираються закупити дороге програмного забезпечення, щоб в майбутньому відбиватися від таких атак.

Що ж до інших сайтів держструктур, то їх досі можна зламати, бо особливого захисту вони не мають.

Нагадаємо, хакери Anonymous вкрали і опублікували секретні листи МЗС України. Всі листи хакери виклали у вільний доступ в інтернеті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація