Серія загадкових самогубств підлітків на Вінниччині спантеличила поліцію

Серія загадкових самогубств підлітків на Вінниччині спантеличила поліцію

Фото: pixabay.com

Слідчі не можуть зрозуміти, чому парубки в невеличкому місті зводять рахунки з життям.

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом суїциду 17-річного хлопця з Вінниччини. Справи про смерть двох його 19-річних земляків іще розслідують, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Три самогубства менше ніж за місяць сколихнули містечко Погребище. Місцеві жителі губляться у версіях, бо жоден із хлопців не залишив передсмертної записки. Люди нарікають на комп’ютерні ігри, спільноти в соцмережах, але все це лише чутки і версії.

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом суїциду 17-річного хлопця з Вінниччини

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом суїциду 17-річного хлопця з Вінниччини

Першим укоротив собі віку 17-річний Влад. Він вчився на третьому курсі медколеджу. «Він був гарним хлопцем, навчався добре, був призером олімпіад», - каже однокурсник В’ячеслав Дерій. «Ввечері вони спілкувалися. Це був вихідний день. Вони ходили на дискотеку, а потім, говорять, усі розійшлися. Він тут недалеко живе. А вранці сповістили, що повісився», - розповів директор медичного колежду Олександр Гаврилюк.

Єдиною зачіпкою для слідства стала участь підлітка у підозрілих інтернет-групах, зокрема пов’язаних із демонологією, міфологією та окультизмом. «Це ті спільноти, в яких міститься інформація про втрату сенсу життя», - пояснив керівник поліції Погребищенського району Володимир Гавриш. Щоправда, ніяких доказів, що підлітка хтось підштовхнув до самогубства, поліція так і не знайшла.

19-річний Юрій узагалі до інтернету стосунку не мав, але так само звів рахунки з життям. Його шкільний товариш Вадим приїхав на похорон друга – і теж одягнув на шию зашморг. А перед тим встиг  посваритися з колишньою дівчиною. Як стверджує її батько, був нетверезий. «Почав чіплятися, шарпати, хлопці забрали його, і тут вночі трапився такий нюанс», - розповів чоловік.

Усі  хлопці  були з благонадійних родин, батьки нічого підозрілого за ними не помічали. Поліція опитує  друзів та знайомих, а в усіх навчальних закладах району з учнями провели профілактичні бесіди. І вкотре просять батьків більше говорити зі своїми дітьми і пильніше до них приглядатися.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська  

Повʼязані теми:

Наступна публікація