Син священика пограбував кілька храмів на Чернігівщині

Син священика пограбував кілька храмів на Чернігівщині

Фото: kramnycia.org.ua

Затримати злочинців допомогла випадковість.

У Чернігівській області викрили групу злодіїв, які обчищали вівтарі в різних селах. Спіймати їх допомогло те, що під час втечі з місця чергового злочину один зі зловмисників загубив барсетку з документами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Отець Микола Гуляк із храму в селі Горбове був у розпачі, коли побачив виламані двері та розтрощені вікна. За його словами, у церкві немов пронісся ураган: ікони та скриньки для пожертв були розкидані на підлозі, багатьох речей бракувало. Із храму зникли срібні хрести, богослужбове Євангеліє, чаша для причастя та інші цінні предмети загальною вартістю в 100 тисяч гривень. "Мені було дуже важко, як побачив двері розламані, зрозумів, що там були якісь варвари. Зайшов у вівтар — престол порожній, усе забрали. Де те все шукати, як службу вести?", - розповів священик.

До крадіжок причетний син священика: на Чернігівщині викрили групу злодіїв, які обчищали церкви

До крадіжок причетний син священика: на Чернігівщині викрили групу злодіїв, які обчищали церкви

Настоятель був упевнений, що злодіїв знайдуть, бо "таке не минається безкарно". Але що це станеться наступного ж дня – не уявляв. Викрив банду отець Іван із сусіднього Анисова. Зловмисники залізли в його храм на світанку. Священик же вночі підпрацьовує сторожем у школі і за церквою наглядає з вікна. Коли запідозрив неладне – пішов перевіряти. "Я сам ледве не вмер із переляку. Тільки крок – і він стоїть навпроти мене. Я так дивлюся, і він на мене дивиться", - розповів Іван Голич.

Його ікони, хрести, кадила і чаші вже стояли спаковані на підвіконні. Грабіжники ж, коли побачили священика, речі покинули, а самі полізли у вікно. Під церквою залишили автомобіль із документами. А в багажнику — усе церковне начиння отця Миколая із Горбового. Документи та автомобіль вивели слідчих на учасників банди. Однак під варту їх так і не взяли. "Всупереч клопотанню слідчого про обрання запобіжного заходу затримання, суд визначив відпустити на особисте зобов'язання", - пояснив представник поліції Сергій Бриль.

В околицях багато розмов про те, хто ж грабував святині. Бо до крадіжок церковних реліквій начебто причетний син настоятеля храму в сусідньому селі Ковчин. Цей священик розмовляти на дражливу тему відмовився. "Я нічого не знаю і ніяких коментарів не даю", - заявив він. А от місцеві жителі кажуть, що легко повірять, бо син отця-настоятеля нібито й раніше крав гроші в однолітків, хоча родина священика живе по місцевих мірках заможно.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація