Священики радять у піст не слухати музики і забути про телевізор

Священики радять у піст не слухати музики і забути про телевізор

Під час посту варто приділити увагу родині і власній душі / Фото: УНІАН

Відучора православні християни дотримуються Різдвяного посту.

Різдвяний піст розпочався вчора. Він не такий суворий і  тривалий, як Великодній, проте теж може стати випробуванням.

У львівському ресторані відучора меню - пісне. Крім звичних котлет та стейків тут можна замовити корисне не тільки для тіла, але й для душі, йдеться у сюжеті ТСН.

Це страви з риби, овочеві страви, оладки, супи, пісні салати, рибний гуляш, оладки овочеві, салат овочевий, салат з буряка і з козячим сиром.

Попит на нове меню - неабиякий. Адміністраторка кафе каже, щоб замовити пісне, відвідувачі навіть заздалегідь телефонують. Особливо у середу та п'ятницю, коли піст - суворий.

Лаврський кухар Ієромонах Серафим вже понад рік годує семінаристів. Розповідає, у меню на час посту в нього – близько п'яти десятків страв.

Від нестачі вітамінів у піст семінаристи не страждають, каже кухар – їдять яблука, виноград та груші та щодня – солодощі. "Млинці з медом, млинці з медом та повидлом, і гарбузи запечені з медом, які студенти особливо полюбляють!", - хвалиться чоловік.   

Але головне у піст - не тіло, а душа, повторюють священики. Та радять забути у піст не тільки про гучні вечірки, а й про пульт від телевізора.

"Можливо, треба поспілкуватися з родиною, можливо, треба відвідати батьків, приділити увагу дітям!", - радить отець Георгій. Сам він відсьогодні не слухає музику у машині. Замість пісень в нього на найближчий місяць - література: взявся переслухати твори фантастів Стругацьких. 

Розпочався Різдвяний піст

Розпочався Різдвяний піст

Повʼязані теми:

Наступна публікація