У Міносвіти вважають, що академічну стипендію мають одержувати лише найкращі студенти

У Міносвіти вважають, що академічну стипендію мають одержувати лише найкращі студенти

Фото: УНІАН

Одна трійка на семестр може призвести до втрати виплат.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що умови для отримання академічної стипендії мають стати більш жорсткими.

Водночас у Міносвіти не збираються скасовувати соціальні стипендії, передає "Радіо Свобода".

"Обов'язково залишаться соціальні стипендії. Для того, щоб ті, кому найбільш потрібно, отримали стипендії. Але ми вважаємо, що умови для отримання академічної стипендії мають бути жорсткішими. Сьогодні вона дається кожному з трійкою. Ми вважаємо, що тільки ті, хто добре навчається, повинні отримувати академічні стипендії", — сказала Гриневич.

Нагадаємо, у серпні Мінфін запропонував урізати студентам стипендії. Міністерство освіти і науки вони повідомили про те, що наступного року видатки на стипендію передбачені тільки для учнів та студентів з числа дітей сиріт, дітей-інвалідів І-ІІІ груп і деяких інших категорій.

Згодом міністр фінансів Олександр Данилюк пояснив у своєму відео, чому хочуть змінити систему нарахування стипендії студентам вищих навчальних закладів. Так, пропонують запровадити два види виплат: соціальні й академічні. 

А в передостанній день літа під час дискусії щодо зміни системи нарахування стипендій студент жбурнув тортом в заступника міністра фінансів Сергія Марченка. На його підтримку група студентів розгорнула перед учасниками дискусії плакат і почала скандувати гасло "гроші на освіту, а не на війну".

Повʼязані теми:

Наступна публікація