Українців попередили про значне погіршення погоди в найближчі три дні

Українців попередили про значне погіршення погоди в найближчі три дні

11-13 січня в Україні очікується мокрий сніг з переходом у дощ / Фото: Сегодня

Очікується сильний та мокрий сніг, який переходитиме в дощ.  

11-13 січня в Україні очікується мокрий сніг з переходом у дощ. Про складні умови попередив заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимир Демчук.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу, передає УНІАН

"Ми очікуємо, що з 11 по 13 січня у більшості областей нашої країни буде сильний та мокрий сніг з переходом у дощ, і температура повітря буде коливатись від мінусової і переходити у плюсову", - зазначив Демчук.

Укргідрометцентр прогнозує ускладнення погодних умов у практично всіх областях. Погіршення погодних умов буде обумовлено налипанням мокрого снігу з дощем, місцями буде ожеледиця. ДСНС звернувся до громадян із закликом бути обережними під час перебування на вулиці, обмежитись користуванням власним автотранспортом і не планувати поїздок на значні відстані. 

Також Демчук закликав громадян дотримуватись правил пожежної безпеки. 

За його словами, на цілодобовому чергуванні перебуває близько 7 тис. чоловік особового складу та близько 2 тис. одиниць спеціальної техніки.

Нагадаємо, у зв'язку із погіршенням погодних умов, до Києва можуть обмежувати в'їзд великогабаритного транспорту. Будуть облаштовані пункти обігріву для водіїв. Обмеження в'їзду вантажівок під час хуртовини дозволить оперативніше працювати снігоприбиральній техніці, не створюючи при цьому заторів.

Синоптики прогнозують мокрий сніг майже в усіх регіонах України

Синоптики прогнозують мокрий сніг майже в усіх регіонах України

Повʼязані теми:

Наступна публікація