Марш патріотів, автопробіг і фестиваль вишиванок: як в Одесі святкували День незалежності

Через спалах коронавірусу організатори "Вишиванкого фестивалю" провели захід без традиційного ланцюга з людей.

24 серпня в центрі Одеси майже весь день проходили урочистості до Дня незалежності України. Одесити святкували цей день на "Вишиванковому фестивалі", марші патріотів та захисників України та автопробігу.

"Вишиванковий фестиваль" цього року через COVID-19 вирішили провести без традиційного великого ланцюга людей у ​​вишиванках. Але організатори створять віртуальний ланцюг з фотографій учасників фестивалю у соцмережах.

"Ми не триматимось за руки, але разом відсвяткуємо це свято та створимо величезну пам'ятну карту", — повідомили організатори.

Станом на 13:00 на фестивалі зареєструвалися понад 600 учасників. В 2019 році в створенні "Вишиванковий ланцюга" брали участь 1 148 осіб. У 2016 році їх була рекордна кількість — близько 3,5 тисяч.

Окрім "Вишиванкового фестивалю", 24 серпня в Одесі відбувся патріотичний автопробіг. На нього з'їхалась майже сотня авто. Автопробіг стартував від Приморського бульвару, проїхав до площі 10-го Квітня, а після знов повернувся до пам'ятника Дюку.

Також вранці відбувся марш патріотів та захисників України. Близько сотні учасників з національною сімволікою та стягами пройшли по центральним вулицям від Оперного театру до Одеської ОДА.

Серед учасників були члени патріотичних і ветеранських організацій Одеси, родичі загиблих захисників України. 

"Важливо не забувати тих, хто загинув в боротьбі за нашу незалежність. Це наша Батьківщина, ми повинні її любити, захищати, будувати, для того, щоб нашим дітям жилось краще, ніж нам", — розповіла вдова загиблого захисника Анастасія Стрелюк.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня в Україні святкують 29 річницю Незалежності. У містах провели урочистості. Світові лідери та українські політики привітали зі святом. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація