Бойовики "ДНР" і "ЛНР" можуть перенести псевдовибори - ЗМІ

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" можуть перенести псевдовибори - ЗМІ

Перенесення дат "виборів" не виключене / Фото: Getty Images

Про це повідомило джерело в підгрупі з політичних питань Контактної групи.

Терористи "ДНР" і "ЛНР" не виключають перенесення дати псевдовиборів. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело в підгрупі з політичних питань Контактної групи щодо України.

"Підготовлений проект рішення. Перенесення дати виборів як у нас, так і в "ЛНР" не виключене", — сказав співрозмовник агентства.

Він розповів, що перш ніж переносити дати виборів, необхідно вирішити дві основні проблеми з українським законодавством — внести відповідні зміни, які зроблять це перенесення можливим.

"Передусім необхідна амністія для учасників подій на Донбасі. Крім того, чинне українське законодавство передбачає навіть у разі проведення виборів за мажоритарною системою висування кандидатів лише від тих суб'єктів виборчого процесу, які офіційно зареєстровані в Україні. Ця норма блокує участь у місцевих виборах для висування кандидатів громадських об'єднань, що діють у Донецьку і Луганську", — пояснило джерело.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що парламент внесе необхідні зміни до законодавства щодо проведення виборів на Донбасі. За його словами, у виборах на Донбасі є свої особливості. Зокрема, щодо діяльності політичних партій, ЗМІ, переміщених осіб, роботи виборчих комісій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація