Бойовики захопили сталеканатний завод-гігант у Харцизьку

Бойовики захопили сталеканатний завод-гігант у Харцизьку

Фото: Стальканат-Сiлур

У "ДНР" збираються переходити на російський ГОСТ.

Бойовики на Донбасі продовжують знищувати українську промисловість, захоплюючи та розорюючи заводи.

Про це повідомив гендиректор одного з найбільших заводів із виробництва сталевого дроту і канатів "Стальканат-Сілур" Сергій Лавриненко, який оприлюднив на офіційному сайті звернення про захоплення підприємства.

"За останні три роки майже всі підприємства навколо Харцизька були зупинені. І тільки "Сілур" працював. Завдяки взаємній підтримці двох філій ми виконували замовлення і платили зарплату. Завод випускав канати і дріт до середині вересня 2016 року без сторонньої допомоги, завдяки взаємовиручці двох заводів. За 16 днів вересня завод встиг випустити 2 тис. тонн продукції. І в цей момент невідомі заарештували керівництво заводу, що працює. До наших людей прийшли додому з обшуками, вивезли сервери, вилучили всю документацію, печатки та вивезли з заводу, блокувавши виробництво", - розповів він.

Також Лавриненко наголосив, що завод зупинили на повному ходу, завдавши колосального репутаційного збитку, адже низка замовлень не були виконані.

"Мета захоплення заводу нам незрозуміла. Версія щодо порізки заводу на металобрухт, на щастя, не знаходить підтвердження. А версія щодо запуску виглядає абсурдно, адже завод попри всі труднощі і так працював", - додав він, спрогнозувавши, що захоплений завод запустити у бойовиків не вийде, а частина майна буде розкрадена.

Своєю чергою самопроголошений міністр промисловості і торгівлі "ДНР" Олексій Грановський заявив, що на завод "ввели тимчасову державну адміністрацію", пише "Газета.Ру".

У "ДНР" запевняють, що збувати продукцію заводу збираються російським підприємствам, адже "економіка безпосередньо пов'язана з РФ".

"Ми основну нашу продукцію відправляємо туди. Для того щоб полегшити нашим підприємцям перетин кордону і можливість торгувати, було прийнято рішення про застосування російських стандартів. Такі рішення були прийняті не тільки в галузі стандартизації та метрології, вони також були прийняті в галузі освіти, охорони здоров'я і в інших напрямах", - зазначив ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко.

За словами Захарченка, для цього не витрачатимуться гроші з бюджету, адже "виробники самі перебудуються на стандарти РФ".

Нагадаємо, раніше в Авдіївці повністю зупинився коксохімічний завод. Директор підприємства повідомляв, що через обстріли та пов'язані з цим пошкодження на завод перестала в достатній кількості надходити електроенергія, і через це довелось вживати аварійних заходів. Згодом зупинилася остання лінія подачі електроенергії, що потягнуло за собою повну зупинку заводу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація