Розведення сил у Станиці Луганській остаточно зірвалося

Розведення сил у Станиці Луганській остаточно зірвалося

Україна вимагає дотримання всіх прописаних учасниками процесу зобов'язань.

Українські військові лишилися на своїх позиціях у Станиці Луганській. Бойовики вже вдруге зірвали процес відведення сил вглиб кожною зі сторін, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні на рівні глави держави було визначено розпочати відведення о 10:00 ранку. Однак бойовики обстріляли військових і тим грубо порушили умови розведення сил. За рамковою угодою про розведення сторін, на ділянці, де цає має відбутись, повинен зберігатися режим повної тиші протягом тижня. Але терористи не тільки вночі, а й о 9-ій ранку, після відкриття КПВВ, випустили дві гранати.

У Станиці Луганській бойовики вдруге зірвали процес відведення військ

У Станиці Луганській бойовики вдруге зірвали процес відведення військ

Місія ОБСЄ беземоційно оглянула нові воронки та традиційно відмовилася будь-що коментувати на місці. Свої звіти спостерігачі публікують на веб-сайті через 2-3 дні після події. Однак військовим ЗСУ вони сказали, що розведення переноситься на 15:00 дня. "Ми готові до відведення, але ми бачимо, що бойовики з того боку на чолі зі своїми ватажками нічого для цього не роблять", - розповів один із солдатів із позивним "Горинич".

Рішення вдень було ухвалене в Києві. Наказ про скасування розведення, доки не будуть виконані прописані в угоді вимоги, надійшов на передову. Українські військові продовжують оберігати Станицю Луганську.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація