В Україні з'явилися перші блокпости з оборонними комплексами

В Україні з'явилися перші блокпости з оборонними комплексами

В Україні з’явилися блокпости із оборонними комплексами для всебічного захисту бійців / Фото: ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області

Комплекси для всебічного захисту бійців відповідають стандартам НАТО та армії США.

На двох блокпостах у Дніпропетровській області встановили перший в Україні оборонний комплекс, який передбачає всебічний захист бійців під час несення служби на блокпосту.

Про це повідомили у прес-службі МВС України.

Як зазначається, комплекс відповідає стандартам НАТО та американської армії.

"Встановлений оборонний комплекс дає можливість тримати кругову оборону під час зіткнення з супротивником. Комплекс складається з металевої конструкції та корзин, які заповнюються будь-яким будівельним матеріалом – землею, піском, щебнем, глиною, камінням та іншими. Завдяки цьому особовий склад захищений від осколків крупнокаліберних кулеметів, гранатометів та інших видів артилерійського озброєння", - наголосили у відомстві.

До того ж у МВС розповіли, що комплекс оборонних споруд можна встановити за лічені години без залучення будівельної техніки.

"Все робиться силами самих бійців, адже постановка конструкції не передбачає додаткових знань. Для встановлення такої споруди достатньо залучити 4-х осіб, які протягом 3-4-х годин розвернуть блокпост", - йдеться у повідомленні.

Окремо правоохоронці запевнили, що в подальшому модернізують і інші блокпости на території України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація