З початку доби окупанти провели 11 прицільних обстрілів - Праута

З початку доби окупанти провели 11 прицільних обстрілів - Праута

З початку доби окупанти провели 11 прицільних обстрілів - Праута

На Донбасі постраждали п’ятеро військовослужбовців

З початку доби окупанти провели 11 прицільних обстрілів по позиціях українських військових.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив прес-секретар міністерства оборони України Максим Праута.

«З півночі, станом на ранок, з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ вже зафіксовано 11 прицільних обстрілів. Вранці окупанти вели обстріл з мінометів калібру 82 мм по захисникам Авдіївки. Також протягом цієї ночі зафіксовані провокаційні обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, зокрема, в бік захисників населених пунктів: Водяне, Широкино, Павлопіль, Піски, Харчовик, Гнутове і по захисникам шахти Бутівка », - повідомив він.

Також він додав, що в цілому, за минулу добу зафіксовано 57 ворожих прицільних обстрілів з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ. При цьому окупанти випустили по нашим захисникам більше 200 мін з мінометів калібрів 120 і 82 мм і зробили близько 100 пострілів з артилерії калібру 122 мм. В свою чергу українські військові близько 30 разів відкривали вогонь у відповідь.

Загалом за добу на Донбасі постраждали п’ятеро військовослужбовців Збройних сил України, троє отримали поранення внаслідок обстрілів, двоє – отримали бойове травмування, додав Праута. 

Від ворожих обстрілів дісталося селищу Лоскутівка в Попаснянському районі Луганської області. Там пошкоджено газопровід, водовід та лінії електропередач, 2 будинки повністю зруйновані, ще 6 зазнали суттєвих пошкоджень.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація