Англійський хліб Доріс Грант

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Якщо ви не готуєте хліб вдома, бо це довго — спробуйте цей рецепт.

Хліб за 30 хвилин? Запросто! Це простий англійський хліб за рецептом дієтолога та письменниці Доріс Грант, який я знайшла у старій кулінарній книжці 1940 року. Вже уявляю вашу реакцію: "О, хліб, це ж довго та нудно". Не лякайтеся! Саме цей готується легко і просто. Його не потрібно довго вимішувати, годинами стояти над заквасками та опарами чекаючи, доки тісто підійде.

Ще один особливий плюс цього рецепту — хліб на половину складається з цільнозернового борошна, тобто хоч трохи, але все ж він буде корисніший за той, що включає до свого складу лише біле очищене вищого сорту. Отже, нумо готувати!

Хліб, висівковий хліб, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

Вам знадобиться:

  • 225 г цільнозернового борошна (я брала житнє);
  • 225 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • 7 г дріжджів;
  • чайна ложка солі;
  • столова ложка меду;
  • 300 мл теплої води;
  • висівки для обсипки.

Приготування:

1. Просійте цільнозернове борошно та борошно вищого сорту у миску. Від цільнозернового у вашому ситі можуть лишитися великі частинки висівок, залиште їх для обсипки хлібини.

2. Додайте сухі дріжджі, столову ложку меду, чайну ложку солі, теплу воду. Температура води має бути такою, аби вам приємно було тримати у ній пальця.

3. Перемішайте ложкою. Тісто особливо вимішувати не потрібно. Просто змішайте все разом і сформуйте пласку хлібину (або дві) покладіть на деко, змащене олією. Верхівку хлібини змастіть олією.

4. Зробіть три надрізи ножем упоперек та посипте висівками.

5. Поставте у тепле місце, де немає протягів, на 30 хвилин.

6. Коли час мине, поставте у духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

7. Готовий хліб збризніть водою і лишіть під рушником вистигати. Але якщо любите хрумку скоринку — їсти можна одразу!

Хліб, висівковий хліб, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції