Лобіо по-грузинськи з квасолею та м'ясом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Неможливо уявити цю страву без великої кількості зелені, але цей рецепт має ще кілька цікавих інгредієнтів.

Лобіо — це страва грузинської кухні. Зазвичай готується із замоченої на 12 годин квасолі, яку необхідно варити 10-15 хв, зливати воду і ще повторювати процедуру двічі. Після того, як квасоля провариться до неї додають овочі, томати без шкірки, горіхи та червоне ткемалі (грузинський соус зі слив). А ще неможливо уявити лобіо без великої кількості зелені — базиліку, кінзи та петрушки. Але ми сьогодні приготуємо лобіо значно швидше, і не тільки з квасолею, а ще й з м'ясом та овочами.

Інгредієнти:

  • 700 г м'яса (телятина або свинина);
  • 2 перці;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 2 банки консервованої квасолі;
  • томатна паста;
  • свіжа зелень.

Приготування:

1. М'ясо промити, просушити паперовим рушником. Нарізати маленькими шматочками, це важлива умова, адже необхідно щоб за короткий термін м'ясо повністю приготувалось.

2. На великій пательні або у казані підсмажити м'ясо з невеликою кількістю олії потягом 15 -20 хвилин.

Лібіо, грузинська страва, для блогів
instagram.com/yakim_foodphoto

3. Тим часом нарізати цибулю, моркву та свіжий перець. Додати овочі до м'яса та тушкувати ще близько 10 хв.

4. Додаємо проварену квасолю. Я беру 2 види — червону та білу. Одночасно розводимо 2-3 столові ложки томатної пасти склянкою води і виливаємо у пательню з м'ясом та овочами.

5. Тільки-но лобіо закипить, тримаємо ще 1-2 хвилини і вимикаємо. Під час подавання до столу щедро посипати свіжою зеленню.

Лібіо, грузинська страва, для блогів
instagram.com/yakim_foodphoto

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/yakim_foodphoto

Залиште свій коментар

Вибір редакції