Якщо хочеться приготувати на сніданок щось просте, але водночас оригінальне — спробуйте цей рецепт.
У мексиканській кухні часто використовують сир кезо фреско (queso fresco), який за смаком нагадує не дуже солону бринзу. Тому в наших краях, де кезо фреско годі шукайти "і вдень зі свічкою", якісна бринза слугує чудовою заміною. Врешті, у результаті експериментів з іще кількома інгредієнтами, смак мого омлету став подібним до смаку оригінальної мексиканської страви.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 2 ст. л. молока;
- дрібка солі;
- чорний мелений перець за смаком;
- рослинна олія для смаження;
- 20 г бринзи (в оригіналі кезо фреско);
- 1/4 пучка кінзи, дрібно порізати;
- 1 невеликий помідор, або 3 помідори чері, дрібно порізати;
- 4 кільця маринованого перцю халапеньйо.
Час приготування: 5 хвилин
Приготування покроково:
1) Яйця, сіль, перець і молоко гарненько збити за допомогою виделки.
2) У невеликій пательні розігріти олію, влити яєчну масу, нахиляючи пательню в різні боки, щоб маса якнайкраще розподілилася. Смажити на середньому вогні.
3) Щойно маса схопиться, викласти посередині шматочки помідора і перцю, рівномірно розподілити сир і посипати все кінзою.
4) Загорнути боки омлету всередину. Смажити ще 1 хвилину і зняти з вогню.
5) Перекласти омлет на сервірувальну тарілку. Посипати кінзою.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com