Найпухкіший омлет з сиром

Такий омлет — неймовірно ніжний та смачний — буде ідеальним для сніданку.

Колись в невеликому ресторанчику мені довелося куштувати, на сніданок, неймовірно легкий і пухкий омлет з сиром. Довго цей омлет не давав мені спокою. І ось вирішила спробувати вдома зробити звичайний омлет неймовірно пухким.

Інгредієнти на 2 порції:

  •  4 яйця;
  •  ½ ч.л. розпушувача;
  •  50 г дрібно тертого напівтвердого сиру;
  •  сіль до смаку;
  •  ½ пучка кропу, дрібно порізати;
  •  2 ст.л. рослинної олії.

1) Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте з сіллю, перцем і пекарським порошком. Змішайте з сиром.

Омлет, для блогів_1
picantecooking.com

2) Білки збийте в міцну піну (дивіться, як правильно збивати білки).

Омлет, для блогів_2
picantecooking.com

3) Розігрійте невелику пательню з рослинною олією на середньому вогні.

4) Акуратно введіть білки до жовтків. Обережно, але впевнено перемішайте.

Омлет, для блогів_3
picantecooking.com

5) Смажте на розігрітій пательні.

Омлет, для блогів_4
picantecooking.com

Французи, творці омлету, його не перевертають, а скручують у процесі в "сигару" і залишають середину трохи сирою.

Омлет, для блогів_5
picantecooking.com

Згортайте впевненими рухами. І не дай Боже вам стукати і тріскати по омлету лопаткою. Повітря "спустите"!

Подавайте омлет з сиром гарячим, одразу ж, посипавши дрібно порізаним кропом!

Омлет, для блогів_6
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар