Салат з гречки, буряка та бринзи

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Інгредієнти цього салату майже ніколи не поєднують — і дарма, бо страва виходить надзвичайно смачною.

Цей салат хочеться назвати просто рідним, українським, адже до його складу входять ті продукти, на яких я виросла. Хіба що за винятком руколи. Але тепер, коли ця вітамінна рослина щороку сходить на клумбі біля хати, вона перестала бути екзотичною.

Усі складові салату звичайнісінькі. Однак вони рідко поєднуються на традиційному українському столі і вже точно — не у салаті. А дарма, адже поєднання виявилося дуже вдалим. Щоб смакова гамма була такою душевною, як потрібно, використовуйте соняшникову олію саме холодного віджиму. А підрум'янені соняшникове насіння допоможе їй  повністю розкритися.

Інгредієнти:

  • варена гречка — 300 г;
  • бринза — 200 г; 
  • буряк середнього розміру — 1 шт; 
  • червона цибулина — 1 шт;
  • насіння соняшника — 40 г;
  • рукола — 1 щедрий пучок.

Для заправки:

  • яблучний оцет — 40 мл;
  • соняшникова олія холодного віджиму — 90 мл;
  • мед — 1 ч.л.

Для початку треба відварити або запекти у фользі буряк. Потім змішати всі інгредієнти для заправки, додати туди порізану кільцями цибулю та залишити на 5 хвилин. Тим часом зернята соняшника підрум'янити на сухій сковорідці.

У глибокій мисці до гречки та почищеного і порізаного кубиками буряка додати половину заправки і добре перемішати. Розкласти буряк з гречкою по порційним тарілкам. Додати бринзу, нарізану кубиками, та руколу — ще раз акуратно перемішати. Зверху викласти мариновану цибулю та насіння.

Подавати цей салат варто одразу. Смачного!

Оригінал

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції