Террін з індичкою, броколі та зеленим горошком

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця ситна м’ясна страва ідеально пасуватиме до великоднього столу.

Індичий террін з овочевою начинкою та беконом особливо смакуватиме після посту. Адже саме м’ясні делікатеси — основа святкового частування на Великдень.

Террін — це популярна страва французької кухні з м'яса або риби з овочевою начинкою. Якщо порівняти зі знайомими нам стравами, то він подібний до паштету чи запіканки. Террін із м'яса ще називають м’ясним хлібом, але незалежно від складників його подають охолодженим та нарізаним скибками. 

Я сьогодні пропоную приготувати террін з індичого фаршу із зеленим горошком, болгарським перцем та броколі.

Інгредієнти:

  • 400 г індичого фаршу;
  • 300 г броколі;
  • 1 яйце;
  • 100 г м’якого кисломолочного сиру;
  • ¼ червоного болгарського перцю;
  • ¼ жовтого болгарського перцю;
  • 150 г зеленого горошку;
  • 100 г бекону;
  • 1 ч. л. свіжого або гранульованого часнику;
  • мелений перець за смаком;
  • дрібка солі.
Террін, для блогів_2
instagram.com/alonka_good

Приготування:

1. У велику миску викласти фарш, посолити його і поперчити, розбити одне яйце, додати м’який кисломолочний сир або взяти звичайний, але попередньо перетерти через сито і змішати з однією столовою ложкою нежирної сметани або натурального йогурту.

2. Суміш вимішати до однорідної консистенції і додати свіжий або гранулювання часник. Окремо очистити від насіння й плодоніжок болгарські перці і нарізати їх на кубики, броколі розділити на суцвіття.

3. Додати до фаршу зелений горошок, кубики червоного і жовтого болгарського перцю, ретельно змішати всі компоненти терріну.

Террін, для блогів_5
instagram.com/alonka_good

4. Помістити його до форми для випікання. Краще скористатися формою для кексу або хліба, яку обов'язково потрібно застелити фольгою. На цьому етапі приготування додати смужки бекону, якими потрібно вистелити дно форми.

5. Розмістити половину фаршу і у центрі викласти суцвіття броколі, наповнити форму другою частиною фаршу і трохи утрамбувати.

Террін, для блогів_1
instagram.com/alonka_good

6. Террін з індичкою, броколі та зеленим горошком потрібно випікати протягом години в розігрітій до 180 градусів духовці. Після чого форму дістати і дати їй охолонути протягом 20-30 хвилин.

7. Охолоджений террін можна з легкістю вийняти з форми, просто потягнувши за кінці фольги або перевернувши її догори дном. Тепер страву треба нарізати на порційні скибки і подавати до великоднього столу.

Террін, для блогів_4
instagram.com/alonka_good

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/alonka_good

Залиште свій коментар

Вибір редакції