Як перемогти голод

Як перемогти голод

Фото: ТСН.ua

Щоб їжа давала нам нам відчуття ситості на 3-4 години і приносила користь, слід дотримуватися цих порад.

Що робити, щоб не допускати гострого відчуття голоду? Я сподіваюся, всі знають: для цього необхідно дотримуватися режиму харчування. А ще треба звертати увагу на склад страв, які їмо.

Щоб їжа давала нам нам відчуття ситості на 3-4 години і приносила користь, слід дотримуватися таких ефективних порад:

БІЛОК ПІД ЧАС КОЖНОГО ОСНОВНОГО ПРИЙМАННЯ ЇЖІ

Білок — це компонент їжі, який порівняно довго перетравлюється. Саме ця його властивість робить нас більш ситими після їжі і дозволяє тривалий час не відчувати голоду. Тому під час кожного основного приймання їжі додавайте продукти, які містять його достатню кількість. Це м'ясо, риба, птиця, яйця, бобові, сир. Однак не слід їсти дуже багато білка, оскільки в надлишку він перевантажує нирки і печінку.

ДОДАВАЙТЕ ОВОЧІ

До білкової їжі треба додати овочі. Вони створять об'єм страві, забезпечать вітамінами, мінералами, біологічно активними сполуками. Покращать перетравлювання білка, а ще додадуть клітковину, яка в травному каналі вбирає воду, набухає і створює відчуття більшої ситості. І калорій овочі мають мало.

Фото: Pexels

СКЛАДНІ ВУГЛЕВОДИ — СТАБІЛЬНИЙ РІВЕНЬ ЦУКРУ В КРОВІ

Не забувайте про складні вуглеводи. Їх можна знайти у кашах з цільної крупи, цільнозерновому хлібі, картоплі, макаронах з твердих сортів пшениці. Такі вуглеводи засвоюються повільно, поступово підіймають рівень цукру в крові і підтримують глюкозу на потрібному рівні до наступного приймання їжі. Чому це так важливо? Низький рівень глюкози в крові викликає нестримний голод та раптове бажання отримати якусь "цукерочку". Крім того, продукти зі складними вуглеводами містять багато клітковини і доповнюють ту, що є в овочах.

СКЛЯНКА ВОДИ

Дуже часто голод плутають зі спрагою. Якщо виникає бажання щось перекусити, коли час для приймання їжі ще не настав, треба випити склянку води і почекати 20-30 хвилин. По-перше, воду треба пити і це вже буде корисно. По-друге, майже в половині таких ситуацій виявиться, що почуття голоду пройде. Це відбувається тому, що центр голоду та спраги знаходяться в одній частині мозку. Вода дозволить уникнути додаткової непотрібної їжі.

Для того, щоб скинути зайву вагу, утримувати нормальну масу тіла, потрібно збалансовано харчуватись, а не хоробро жити голодним на дієті певний час, щоб потім повернути зайві кілограми з надлишком. А порада "боротися з голодом" — велика помилка, один з міфів схуднення. Відома тільки одна-єдина можливість його приборкати — поїсти! І ця дія — наріжний камінь успішного, без зривів, схуднення.

Потрібно снідати, обідати і вечеряти, а не голодувати. Найголовніше — налагодити рівномірний режим харчування. Не менш важлива і друга умова — з'їдати стільки, скільки потрібно організму, тоді зайва вага не буде проблемою.

Оригінал

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація