Допоможіть маленькій Полінці подолати рідкісну хворобу

Допоможіть маленькій Полінці подолати рідкісну хворобу

Допоможіть маленькій Полінці подолати рідкісну хворобу

Фото: ТСН

Дитина вже п'ять місяців перебуває на переливанні донорської крові. 

У маленької Полінки рідкісне захворювання - анемія Фанконі. Вона щойно перенесла чергове переливання донорської крові. Без цієї процедури стан дитини стрімко погіршується. Ефекту вистачає на два тижні.

За словами її матері, дитина вже п'ять місяців перебуває на переливанні донорської крові. Однак кожна така процедура - загроза пересадці кісткового мозку: результат операції може погіршитися.

Лікування у цього захворювання немає, а єдиний порятунок - пересадка кісткового мозку, яку теж почали робити не так давно. 

Мати каже, що для трансплантації знайшли найдешевший варіант. Стамбульська клініка готова прооперувати Полінку за 135 тисяч доларів. Погодилися прийняти дівчинку поки що без грошей. Але просять гарантійного листа від держави України. Утім Мінохорони здоров'я документ не надає. І це попри те, що комісія відомства поставила Полінку на облік - як дитину, яка потребує лікування за кордоном. Свою позицію МОЗ пояснило письмово: "На жаль, повноважень надавати гарантії при відсутності коштів на зазначені цілі МОЗ немає".

Мати, яка виховує Полінку сама, просить про допомогу всіх небайдужих, адже пересадка кісткового мозку потрібна негайно. 

Полінка вірить, що таки одужає та зможе піти до школи. Через стан здоров'я в першому класі вона змогла провчитися лише три дні.

РЕКВІЗИТИ

5168 7427 0086 5995 картка ПРИВАТБАНКУ

Харченко Тетяна Вікторівна, мама

(095) 889 37 77 

Повʼязані теми:

Наступна публікація