У предстоятеля ПЦУ з’явилася нова робоча резиденція

У предстоятеля ПЦУ з’явилася нова робоча резиденція

Реставрацію та оздоблення будівлі провели за кошти меценатів.

Робочу резиденцію предстоятеля Православної церкви України Епіфанія відкрили на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Про це 24 травня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Будинок перебуває у будівлі, яка має статус пам’ятки архітектури. Споруду повністю реконструювали. В резиденції є приймальня, робочий кабінет митрополита, зала для проведення священних синодів, велика трапезна та кілька робочих кабінетів для співробітників.

Кабінет предстоятеля декорований церковною символікою, копією Томоса про автокефалію та світлинами пам’ятних подій ПЦУ. Залу для синодів прикрашають ікони Спасителя та київських святих.

Трапезна виконана у біло-блакитних тонах. Усі елементи декору, зокрема й меблі, були зроблені на українських фабриках. Реставрація та оздоблення – за кошти меценатів. Уже сьогодні у робочій резиденції митрополита відбулося перше засідання священного синоду.

"Для Православної церкви – історична мить, бо тут, в центрі нашої помісної Православної церкви, ми відкриваємо вже відповідно і митрополичий дім, де ми будемо збиратися на засідання священного синоду", - сказав Епіфаній.

Новини України: на території Михайлівського монастиря відкрили робочу резиденцію Епіфанія

Новини України: на території Михайлівського монастиря відкрили робочу резиденцію Епіфанія

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація