Ассія Ахат випустила альбом у співпраці з 17-кратним лауреатом "Греммі"

Ассія Ахат випустила альбом у співпраці з 17-кратним лауреатом "Греммі"

Фото: instagram.com/ahhattassia

Скрипалька записала альбом A Date At The Movies, до якого увійшли 10 інструментальних композицій.

Відома українська співачка та скрипалька Ассія Ахат розповіла, куди пропала останнім часом.

Так за словами артистки, вона завойовувала американський ринок, зокрема вона була запрошена в концертний колектив легендарного джазового трубача Кріса Ботті. Її перший сингл If Only Tonight потрапив на перші місця в чарти американського Billboard. А її альбом All In був поданий на 8 номінацій "Греммі"в 2018 році.
 
А під час карантину Ассія Ахат записала новий альбом A Date At The Movies, до якого увійшли 10 інструментальних композицій з оркестром. Альбом записувався одночасно в двох країнах — в Америці та Україні.

Мені хотілося оживити емоції, які я відчувала на перших побаченнях. Коли ми з моїм хлопцем йшли в кінотеатр, сідали на самому задньому ряду і відчували той самий підлітковий трепет, якщо він випадково доторкався до моєї руки. Переглядаючи ці фільми і переслушівая ці пісні можна знову відчути найсильніші почуття, які живуть в нас з тих часів. Я сподіваюся, що альбом гідно оцінять і номінують на "Греммі"

зазначила Ассія

За словами артистки, перебуваючи вдома, вона почала переглядати класику світового кіно. У цей час її переповнили емоції і спогади про те, як вони дивилася всі ці фільми в дитинстві разом з батьками і на перших побаченнях.

Коли почався карантин, в березні цього року, я почала переглядати багато старих фільмів - 50-60-х років. І в цих фільмах завжди звучала приголомшливо красива музика. І ця музика виховувала в нас справжню чисту любов. Я подумала, чому б не зробити ці пісні у виконанні скрипки з акомпанементом оркестру

поділилася ідеєю створення музикантка

В альбом A Date At The Movies увійшли класичні саундтреки, які звучать в культових картинах Золотий Ери Голлівуду. Серед них Can not Help Falling In Love Елвіса Преслі і Raindrops Keep Fallin 'On my Head Бі Джей Томаса. Є й балади, на яких росло ціле покоління, наприклад, My Heart Will Go On з "Титаніка" і Halleluja, з якою світ познайомився в мультфільмі "Шрек". Ассія Ахат звернулася і до свіжого кінохітові — Shallow, яку Леді Гага написала спеціально для фільму A Star Is Born.

Саунд-продюсером альбому став легендарний американський музичний продюсер Умберто Гатіка (Humberto Gatica). На його рахунку 17 премій Греммі. Саме в його студії створювався всесвітньо відомий хіт Майкла Джексона Bad, альбоми Селін Діон і, в тому числі, пісня My Heart Will Go On, які отримали Греммі альбоми Майкла Бубле, альбоми Джанет Джексон, Андреа Бочеллі, Тоні Беннетта та багатьох-багатьох інших.

З української сторони над альбомом працював український композитор і музичний продюсер Юрій Шепета, який писав музику до балету "Великий Гетсбі" і безліч інших прекрасних робіт.
  
Альбом A Date At The Movies доступний для прослуховування на всіх цифрових майданчиках

Повʼязані теми:

Наступна публікація