"Гра престолів" по-українськи: на Троєщині знімають перше вітчизняне фентезі

"Гра престолів" по-українськи: на Троєщині знімають перше вітчизняне фентезі

"Гра престолів" по-українськи: на Троєщині знімають перше вітчизняне фентезі

Актори, які зіграли українських богатирів. Зліва направо: Олешко Попович, Ілля Муромець і Добриня Микитич / Фото: kp.ua

Стрічка називається "Сторожова застава".

В Україні взялися знімати перше вітчизняне фентезі, яке вже охрестили аналогом американських "Гри престолів" та "Володаря перстнів".

Фільм отримав назву "Сторожова застава" і у ньому будуть присутні автентичні герої-богатирі та дракони.

Наразі знімання доходять кінця. Необхідні локації знімальна група відшукала в Карпатах, на скелях Довбуша, в Коростишівському кар'єрі та на Лисій горі, пише "КП" в Україні".

Фото: kp.ua

Наразі останні кадри знімають у Києві на Троєщині. Там спеціально звели дерев'яну фортецю, яку будували два роки. Після знімань з неї вирішили зробити історичний парк.

Фортеця є Сторожовою заставою прикордонного міста Римова, яка охороняє Київську Русь від половців. Тут "живуть і працюють" герої фільму - богатирі Ілля Муромець, Добриня Микитич та Олешко Попович (так, Альошу тут звуть саме так). А ще - дівчинка Оленка і її дід Овсій.

Дівчинку Оленку зіграла учениця з Броварів Єва Кошова / Фото: kp.ua

Добриня Микитич / Фото: kp.ua

Саме на цю заставу потрапляє з ХХI століття школяр Вітьок, який знаходить чарівний камінь. Саме Вітьок і забезпечить героям небезпечні і прекрасні пригоди. На хлопчика чекають битви з міфічними істотами, знайомство з чорною магією, зустріч з новими друзями і справжніми героями билин.

Наступна публікація