Алкоголь в Україні невдовзі стане майже вдвічі дорожчим

Алкоголь в Україні невдовзі стане майже вдвічі дорожчим

В Україні різко подорожчає алкоголь.

Найдешевша пляшка горілки з 1 вересня коштуватиме 55 грн.

17 червня Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення у два етапи мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої на 25-40%.

Згідно з прийнятим проектом постанови, мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на алкогольні напої будуть підвищені у два етапи, повідомляє Апостроф.

Документ набирає чинності через 10 днів з моменту публікації в газеті "Урядовий кур'єр" і на першому етапі визначає мінімальні ціни до 30 серпня, на другому - з 1 вересня.

Найдешевша пляшка горілки об'ємом 0,5 л буде коштувати до кінця серпня 50 грн, з 1 вересня - 55 грн (зараз 40 грн), віскі — 99 грн і 109 грн (нині - 88,5 грн), відповідно, коньяк (три зірочки) 79 грн і 84 грн, (п'ять зірочок) — 89 грн і 94 грн (зараз 59 грн і 69 грн).

Найдешевше ігристе вино в пляшці 0,7 буде коштувати не 33 грн, як зараз, а 44,9 грн і 49,9 грн відповідно, на інше вино мінімальна ціна підніметься з 20 грн до 27 грн.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, яка підготовлена Міністерством фінансів, діючі в даний час мінімальні ціни були введені в червні 2014 року і на сьогоднішній день їх рівень, враховуючи зростання інфляції та падіння курсу гривні, не відповідають реальним витратам суб'єктів ринку на виробництво та торгівлю алкогольними напоями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні може зупинитися виробництво горілки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація