Гройсман пропонує віддати Тимошенко Росії, якщо "Нафтогаз" програє суд "Газпрому"

Гройсман пропонує віддати Тимошенко Росії, якщо "Нафтогаз" програє суд "Газпрому"

Юлія Тимошенко / Фото: УНІАН

Саме вона підписала газову угоду з Путіним, через яку судяться компанії.

Глава українського уряду Володимир Гройсман в разі судового програшу "Нафтогазу" "Газпрому" запропонував віддати замість грошей главу фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Про це він сказав під час прес-конференції щодо підсумків року роботи на посаді очільника Кабміну.

"Якщо ми виграємо, буде відновлена справедливість щодо України. Якщо, не дай бог, буде інше рішення суду, доведеться передати Тимошенко замість грошей: якщо вона підписала (контракт на постачання газу для України в 2009-2019 роках, - ред.), нехай вона і несе відповідальність, чому за це повинні платити українські громадяни?" — наголосив прем'єр.

Тимошенко розповіла про стосунки з Путіним та власну декларацію

Тимошенко розповіла про стосунки з Путіним  та власну декларацію

Нагадаємо, у червні 2014 року компанія "Нафтогаз України" подала позов до "Газпрому" в Арбітражний інститут при торговій палаті Стокгольма. Крім перегляду ціни на російське паливо, що різко зросла з другого кварталу 2014 року більш ніж на третину - до 485 доларів за тисячу кубометрів, у позовній заяві "Нафтогазу" міститься вимога до "Газпрому" повернути 6 млрд доларів, які українська компанія переплатила з 2010 року. Україна хоче переглянути в цілому умови газового контракту з "Газпромом" від 2009 року. Водночас "Газпром" вимагає від НАК "Нафтогаз України" у Стокгольмському арбітражі повернення 23,837 млрд доларів США за недобір Україною контрактних об'ємів газу з 2012 року, а також за недоплату, на думку Москви, за постачання "блакитного палива" в 2014 році. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація