Кримчан змусять сплатити борги перед українськими банками

Кримчан змусять сплатити борги перед українськими банками

Фото: УНІАН

На момент анексії Криму заборгованість за кредитами перед українськими банками мали близько 350 тис. кримчан.

На сайті Фонду захисту вкладників Криму з'явився список організацій, які через фонд отримали право стягнути з громадян Криму борги за кредитами, придбаними в українських банків.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

На момент анексії Криму заборгованість за кредитами перед українськими банками мали близько 350 тис. кримчан, а за інформацією Незалежної асоціації банків України, на 1 лютого 2014 року українські банки надали позичальникам Криму кредити на суму 16,6 млрд гривень.

Джерела видання стверджують, що важливо було не допустити соціальної напруженості, яку могло спровокувати стягнення боргів, до виборів до Держдуми, які пройшли 18 вересня. 

Також раніше кримчанам розповідали, що борги українських банків зникнуть разом з анексією Криму.

Зокрема, видання наводить заяву Путіна у квітні 2014 року під час прямої лінії. Президент РФ, відповідаючи на запитання жителя Криму, як бути з кредитом, узятим в Приватбанку на автомобіль, сказав: "Ну, катайтеся спокійно. Не хочуть пан Коломойський з Фінкельштейном (глава Кримського Приватбанку) отримувати гроші з вас - це їхня справа ".

Активно закликав не сплачувати борги перед українськими банками й "очільник" Криму Сергій Аксьонов.

Нагадаємо, 18 січня 2016 року "Ощадбанк" подав Повідомлення про арбітражний розгляд проти Російської Федерації згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року. Це наступний крок у вирішенні законних претензій "Ощадбанку" до Росії. Банк діє як інвестор і як юридична особа приватного права з метою економічного захисту та відновлення своїх  втрачених у Криму інвестицій.

Арбітражний суд анексованого РФ Севастополя присудив вирішив стягнути понад 4,5 мільярда рублів (більше 1,4 мільярда гривень) з українського "Ощадбанку".

Повʼязані теми:

Наступна публікація