Міненерговугілля визначилося з долею 33 державних шахт

Міненерговугілля визначилося з долею 33 державних шахт

Фото: УНІАН

Повністю ліквідувати планують 11 держшахт.

Протягом найближчих років в Україні закриють 11 державних шахт, 15 – підготують до приватизації, ще сім – залишать у власності держави.

Про це під час презентації на енергетичному конгресі проекту плану дій Міністерства енергетики та вугільної промисловості повідомив очільник відомства Ігор Насалик, передає УНІАН.

"11 шахт піде на ліквідацію. 15 шахт ми відібрали і плануємо вивести їх на нульову рентабельність або прибутковість, щоб запропонувати на приватизацію", – сказав міністр.

Виведення державних шахт на беззбитковість може зайняти від півроку до 10 місяців.

Нагадаємо, 31 березня парламент перерозподілив 350 млн грн, передбачених Міненерговугілля, – замість спрямування на реструктуризацію державних вугільних підприємств гроші віддадуть на їхню підтримку.

12 травня Насалик заявив, що в приватизації українських державних шахт зацікавлена Туреччина. Вона готова інвестувати в розвиток вугільної галузі України.

13 травня Міненерговугілля закликало парламент внести зміни до держбюджету на 2016 рік і передбачити виділення коштів на програму реструктуризації шахтного господарства, а саме – закриття збиткових шахт, виплату зарплат шахтарям і адаптацію звільнених працівників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація