Олександр Лазорко не хоче повертатися на посаду керівника "Укртранснафти"

Олександр Лазорко не хоче повертатися на посаду керівника "Укртранснафти"

Лазорко не хоче повертатися в "Укртранснафту" / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Офіс підприємства нині охороняє київська міліція.

Київська міліція узяла під охорону офіс компанії "Укртранснафта", який учора вдень штурмували і спробували змінити її керівника Олександра Лазорка. Ця компанія контролює пересування нафти країною, тож її зупинка погрожує колапсом у нафтовій галузі.

Новий кандидат від "Нафтогазу" - колишній працівник правоохоронних структур у Луганській області Юрій Мірошник з посиланням на рішення наглядової ради проривався до приміщення з бійкою. Ввечері конфлікт перейшов у юридичну площину. У засіданні в офісі "Укртранснафти" брали участь міністр енергетики Володимир Демчишин, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський та група юристів. Чим закінчилися нічні переговори, йдеться у програмі ТСН.16:45.

Київська міліція узяла під охорону офіс компанії "Укртранснафта"

Київська міліція узяла під охорону офіс компанії "Укртранснафта"

Пізно ввечері в офісі "Укртранснафти" кілька годин тривала нарада. Керівник компанії Олександр Лазорко чекав на пояснення, чому його відсторонили, і наполягав, що причин для такого рішення немає.

"І от Володимир Васильович Демчишин приїхав сюди, приїхав з керівником НАК "Нафтогаз" (Коболєвим), із керівником наглядової ради Савченком. Ми сподіваємося, що вони може зберуть членів наглядової ради, що нібито ставили підписи під рішенням, аби мене відсторонити від обов'язків, не вказавши причин", - сказав Лазорко.

Через годину офіс залишили міністр Демчишин разом з призначеним наглядовою радою Юрієм Мірошником.

"Це людина з великою історією, працював у правоохоронних органах. Як виявилося, насправді це було правильне рішення, якраз ці характеристики виявилися ключовими в сьогоднішньому дні", - наголосив Демчишин.

Будівля "Укртраснафти" заблокована. Всередині юристи вивчають документи, за якими Лазорко усунений від влади. Майже чотири години по тому очільник Дніпропетровщини Ігор Коломойський вийшов до журналістів. У досить емоційній формі він пояснював, що відбувалося у стінах "Укртранснафти".  Він наголосив, що колишній правоохоронець з Луганщини Мірошник замість того, щоб захищати Луганщину й Крим, приїхав у Київ керувати "Укртранснафтою".

В "Укртранснафті" твердять, що жодних документів на звільнення Олександра Лазорка ані в Кабміні, ані в жодному іншому держоргані немає. Кажуть, рейдерське захоплення офісу - справа рук приватної охоронної фірми. Якої – з'ясовує міліція. Офіс компанії нині узяла під охорону київська міліція.

Cтало відомо, що Олександр Лазорко повертатися на місце керівника "Укртранснафти" не хоче. Він ображений - так ситуацію "Українській правді" прокоментував Ігор Коломойський. Але, за його словами, вже є домовленість з президентом і прем'єром, що призначений наглядовою радою Юрій Мірошник проводити перевірки в "Укртранснафті" не буде.

Вчорашні події в "Укртранснафті" та поява там голови Дніпропетровської облдержадміністрації стали приводом для сьогоднішнього обговорення у парламенті. Зокрема, вони розмірковували там, кому вигідна атака на "Укртранснафту" та розгорнута кампанія проти теперішнього керівництва Дніпропетровської області.

Олександр Лазорко не хоче повертатися на місце керівника Укртранснафти

Олександр Лазорко не хоче повертатися на місце керівника Укртранснафти

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація