Суд Лондона відклав вердикт щодо "боргу Януковича"

Суд Лондона відклав вердикт щодо "боргу Януковича"

Фото: Reuters

Борг складає 3 млрд доларів.

Високий суд Лондона відклав рішення про єврооблігаційний борг України перед Росією на 3 млрд доларів, більш відомий як "борг Януковича". 

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на міністерство фінансів.

Зокрема, під час засідання суддя Блер розглянув ряд невирішених питань за результатами рішення, винесеного судом 29 березня 2017 року, яким було схвалено прискорений розгляд позову РФ проти України. 

"Враховуючи складність порушених питань, суддя вирішив відкласти винесення свого рішення. Таким чином, після сьогоднішнього слухання суддя виділить певний час на те, щоб розглянути питання глибше перед тим, як винести своє рішення у визначений термін", - наголошується в повідомленні.

Під час сьогоднішнього засідання суд розглядав заяву України про подальше призупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги нашої країни в англійському Апеляційному суді, яке відбудеться не раніше 2018 року.

Нагадаємо, Високий суд Лондона розгляне у прискореному порядку справу стосовно боргу України перед РФ, відомої як "борг Януковича" щодо єврооблігаційного боргу на  3 млрд доларів. Росія вимагала прискорений розгляд і просить ігнорувати в справі Крим. Натомість українська сторона представила письмові роз'яснення про необхідність повномасштабного судового процесу.

На думку представників України, у цьому контексті угоду сторін щодо облігацій може бути анульовано.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Запозичення було видано за допомогою викупу євробондів України на 3 млрд доларів через Ірландську фондову біржу. У 2015 році російська сторона не прийняла умов щодо реструктуризації боргу, зажадавши від Києва його повернення. Українська влада відмовлялася визнавати борг офіційним і наполягала на його комерційній основі.

Своєю чергою МВФ визнав борг перед Росією офіційним, але заявив, що кредитування України продовжиться, навіть якщо буде оголошений дефолт.

30 грудня 2015-го Кабінет міністрів України ухвалив рішення про введення мораторію на виплату боргу РФ

Борг Януковича: Високий Суд у Лондоні чекає на апеляцію від Києва

Борг Януковича: Високий Суд у Лондоні чекає на апеляцію від Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація