Україна суттєво скоротила виробництво гречки
У середньому кожен українець з'їдає за рік 2 кілограми цієї крупи.

Україна скоротила виробництво гречки майже в 5 разів за останні 20 років.
Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".
Так, 2020 року ми зібрали понад 104 тисячі тонн цієї крупи. В Українському клубі аграрного бізнесу зазначили, що вітчизняні аграрії почали менше засівати гречки і хочуть займатися вирощуванням більш рентабельних і орієнтованих на експорт культур — пшениці, кукурудзи та соняшнику. Тим паче, що на світовому ринку серйозну конкуренцію їм становить російська гречка.
Загалом гречка належить до однієї з найулюбленіших круп українців. У середньому кожен із нас з'їдає за рік два кілограми.
Відео Україна скорочує виробництво гречки — Економічні новини
Світові ціни на їжу б'ють рекорди. Вартість продуктів за місяць зросли на 4 відсотки і досягли максимуму з липня 2014 року. Найбільше подорожчали рослинні олії, цукор і зерно. А тим часом Україна скорочує виробництво гречки. Детальніше про про це та інше одразу після актуальної інформації про курси валют.
