"Укрзалізниця" запустить рейковий автобус до Польщі

"Укрзалізниця" запустить рейковий автобус до Польщі

Фото: Galka.if.ua

Новий маршрут відкриють 1 липня.

Через чотири місяці, від 1 липня, "Укрзалізниця" відкриє новий залізничний маршрут до Польщі. Щоправда, курсуватиме не традиційний поїзд, а рейковий автобус. Він з'єднає український Ковель на Волині та польське місто Хелм.

Про це у Facebook повідомив керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

"Разом з польськими колегами плануємо нові потяги до Польщі. Зараз робимо все, щоб від 1 липня на маршрут став потяг Ковель-Хелм. Це буде рейковий автобус моделі Pesa (Польща). Розраховуємо, що наші пасажири залишаться у подвійному виграші: у Хелмі є зручна пересадка на такі міста, як Варшава, Люблін, Замосць, Жешув. Тобто дістатися можна буде в усі куточки Польщі. Так само зараз проробляємо плани запуску потяга за маршрутом Львів-Краків-Львів. Є всі шанси побачити його у графіку вже цього літа", - уточнив Балчун.

Нагадаємо, в грудні 2016 року "Укрзалізниця" запустила поїзд з Києва до польського Перемишля. Ним скористалися понад 25 тисяч пасажирів.

"Багато у чому, популярність нашого потяга зумовлена простотою та зручністю перетину державного кордону, без тривалого очікування у виснажливих чергах, з чим часто стикаються ті, хто подорожує автомобілем. Свої переваги пасажири знайшли і у нашій ціновій політиці", - зазначає Балчун.

Тим часом "Укрзалізниця" оголосила тендери на закупівлі постільної білизни для потягів.

"Укрзалізниця" запускає додаткові потяги з Києва до Запоріжжя та Харкова

"Укрзалізниця" запускає додаткові потяги з Києва до Запоріжжя та Харкова

Повʼязані теми:

Наступна публікація