Уряд планує монетизувати усі пільги

Уряд планує монетизувати усі пільги

Фото: Національний банк України

Цього року монетизували субсидії.

В Україні планують монетизувати усі пільги. У нинішньому році уряд монетизував субсидії.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, монетизація субсидій – не експеримент, а фундаментальний проект, який важливо продовжувати. Торік зробили реєстр субсидіантів і запустили перший оборот між виробниками. Від січня почали монетизувати субсидію усім, хто отримував її вперше.

"За нашим планом повинні були закінчити оформлення монетизації 15 жовтня, до початку опалювального сезону. Коли побачили, що від січня починаємо робити монетизацію, але не встигаємо підготувати систему до наступного опалювального сезону, ми вирішили прискоритися. Цю ідею дуже позитивно оцінив президент. Це не можна завершувати. Далі у нас на черзі - монетизувати всі пільги", - сказав глава Кабміну.

Як повідомлялося раніше, протягом 2019 року субсидії на комунальні послуги зросли близько на 40%. Середній розмір виплат на одну сім'ю у березні цього року, порівняно з 2018, збільшився до 660 гривень. Також, порівняно з минулим роком, кількість сімей, яким призначено субсидії, збільшилася на третину. Тож у березні цього року допомогу на оплату комуналки отримали майже 4 мільйони родин.

Як змінилася система субсидій з першого травня

Як змінилася система субсидій з першого травня

Повʼязані теми:

Наступна публікація