В Україні починають "кусатися" ціни на овочі

Вартість помідорів уже зросла в два з половиною рази.

Сезон дешевої української городини добігає кінця. Попереду – імпортна та вітчизняна теплична.

Коли очікувати стрибка цін на ринках, а також чому ціни на вітчизняні тепличні овочі майже не відрізняються від імпортних, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Скажімо, на столичному ринку вартість помідорів уже зросла від 10 грн за кілограм до 25-28 грн.

Щойно свіжа городина закінчиться, в хід підуть овочі зі сховищ. Та місць зберігання в країні небагато. Належать вони різним посередникам, які заробляють на цьому незначні гроші. А це, своєю чергою, відбивається на вартості продуктів.

Першими почнуть дорожчати овочі, які швидко псуються. Запаси перцю, наприклад, закінчаться у сховищах десь у середині листопада. Овочі з борщового набору здорожчають у середині грудня.

Потім на ринку з'явиться чимало овочів з теплиць та з-за кордону. Вартість імпортних овочів прив'язана до вартості долара, логістики та зберігання. А вартість вітчизняної тепличної продукції "кусається" через вартість тепличного вирощування в Україні – витрати на оплату праці, витрати ресурсів на виробництво цього типу продукції.

ВідеоЦіна на овочі може значно зрости

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: