Військовим підвищують зарплати до 16 тисяч гривень

Військовим підвищують зарплати до 16 тисяч гривень

Військовим підвищують зарплати до 16 тисяч гривень

Українським військовим підвищуть зарплати

В армії хочуть збільшити частку контрактників.

Анонсоване на 2016 рік підвищення зарплат в армії має збільшити кількість контрактників і зняти потребу в проведення сьомої хвилі мобілізації. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Деяким військовослужбовцям грошову винагороду збільшать утричі, порівняно до теперішньої. Так, солдат-контрактник, який служить лише перший рік, отримуватиме уже не 2,3 тис. грн, а 7 тис. гривень.

Командир відділення матиме ставку 8 тис. грн, а командир взводу – 9,5 тисяч. Зарплата командира роти становитиме 11 тис. грн, а комбат отримуватиме 13 тис. гривень.

Командр бригади отримуватиме 16 тис. грн. на місяць.

За участь в АТО планують преміювати окремо.

Кабмін підвищить зарплати контрактникам ЗСУ

Кабмін підвищить зарплати контрактникам ЗСУ

"Там цифра буде іншою. Вони отримають додаткове грошове забезпечення", - заявив Полторак.

"Я сподіваюся, що значно збільшиться кількість людей, які побажають самі прийти на контрактну службу", - зізнався міністр оборони.

Як уже повідомлялося, Полторак прокоментував плани щодо наступної хвилі мобілізації. За його словами, генштаб активно аналізує ситуацію, а рішення залежатиме від дуже багатьох факторів. Разом із тим міністр пообіцяв, що вперше в історії незалежної України їхнє грошове забезпечення буде вищим за середню зарплату в країні.

11 січня Порошенко повідомив, що зарплата військових-контрактників та офіцерів зросте вже у січні 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація