Буряковий ґаспачо – простий, смачний охолоджений буряковий суп з огірком, авокадо та свіжим кропом, корисний і низькокалорійний.
Охолоджений буряковий суп, прикрашений нарізаними кубиками авокадо, хрумким огірком, цибулею, буряком і свіжим кропом, а також крапелькою оливкової олії чи йогурту, може стати окрасою обіднього столу.
Інгредієнти
- Покладіть буряки до середньої каструлі та залийте водою. Доведіть до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму і варіть до готовності близько 60-90 хвилин. Промийте холодною водою.
- Коли буряк охолоне, зніміть з нього шкірку. Наріжте та помістіть до блендера з 2-ма склянками холодної води або холодного овочевого бульйону. Додайте половину нарізаної цибулі, часник, 2 нарізані огірки (залишивши один), сіль, перець, оцет і майже весь кріп (залишивши трохи для прикрашання). Змішайте до однорідної консистенції. Скуштуйте і відрегулюйте сіль та оцет. Покладіть до холодильника до готовності для подавання.
- Приготуйте прикрашання. Дрібно наріжте буряк, що залишився, огірок, авокадо і подрібніть залишки кропу. Розлийте охолоджений буряковий суп (чим холодніший, тим краще) по тарілках. Зверху прикрасьте. За бажанням збризкайте невеликою кількістю оливкової олії або йогурту чи сметани. Подавайте негайно!
Читайте також: