День новинок від Apple: циліндричний Mac Pro, Air iPad та iPad mini 2

Apple представила нові гаджети.

У вівторок ввечері, 22 жовтня, компанія Apple представила нові гаджети, серед яких новий iPad, iPad mini, Mac Pro і оновлена лінійка ноутбуків.

Компанія також показала нову операційну систему Mac OS X 10.9 Mavericks і програмні пакети iLife та iWork.

iPad Air та iPad mini

Планшет iPad Air побудований на базі 64-бітного процесора A7 і співпроцесора M7, які також встановлені в iPhone 5S. Його рамка на 43%, а сам корпус на 20% тонші, ніж у попередника.

Дисплей має таку ж роздільну здатність та фізичні розміри, як і попередник. Вага скоротилась до 453 грамів: це на третину менше, ніж у iPad 4. Час роботи, як і раніше - 10 годин. Кількість пам'яті і ціни теж без змін: від 499 доларів за модель з Wi-Fi на 16 Гб.

iPad Air отримав покращений Wi-Fi-модуль, два мікрофони і оновлену камеру (роздільна здатність матриці якої залишилося незмінною - 5 мегапікселів).

Нова версія iPad mini отримала Retina-екран з роздільною здатністю 2048 на 1536 пікселів, версію з 128 Гб пам'яті, а також 64-бітний процесор A7 і співпроцесор M7.

7,9-дюймовий планшет відрізняється від iPad Air тільки розміром. iPad mini c дисплеєм Retina (це його офіційна назва) буде коштувати від 399 доларів за модель з Wi-Fi на 16 Гб.

iPad mini 2 / Фото: The Verge
Обидва планшети всупереч очікуванням не отримали сканер відбитків пальців Touch ID і "золотий" колір.

Кольорів корпусу буде всього два: чорний з сріблястим задником і чорний з задником "space gray". iPad Air надійде в продаж вже 1 листопада, iPad min з Retina пізніше в тому ж місяці.

MacBook Pro та Mac Pro

Ціна на 13-дюймові моделі MacBook Pro починається з 1299 доларів, а на 15-дюймові з 1999 доларів. Обидва ноутбука оснащені Retina-екраном. Пристрої надійдуть у продаж вже 22 жовтня.

Найдешевша модель MacBook Pro з Retina тепер оснащена двоядерным процесором Intel i5 з частотою 2,4 гігагерца, 4 гігабайтами оперативної пам'яті і 128-гігабайтним жорстким диском.

MacBook Pro / Фото: The Verge
13-дюймові ноутбуки здатні пропрацювати на одному заряді батареї до 9 годин, а 15-дюймові - до 8 годин.

Професійні комп'ютери Mac Pro надійдуть у продаж в грудні і будуть коштувати від 2999 доларів. Їхню лінійку Apple не оновлювала протягом 10 років.

Корпус Mac Pro являє собою чорний циліндр висотою 25,1 сантиметри. Компоненти всередині нього розташовані у формі трикутника, причому вентиляція проходить через внутрішню частину цього трикутника.

Mac OS X, iLife та iWork

22 жовтня Apple випустила також операційну систему Mac OS X 10.9 Mavericks, яка є продовженням лінійки Mac OS X. Оновлення вже доступне і є безкоштовним для всіх користувачів.

Крім того, Apple оновила свої програми для повсякденного життя: редактори фото і відео iPhoto та iMovie, а також музичний додаток GarageBand.

Оновлений iWork / Фото: The Verge
Офісний пакет iWork був переписаний з нуля, отримавши плоский дизайн навіть на десткопах, а також у веб-версії з'явилося спільне редагування, як в Google Drive.

iWork та iLife доступні з 22 жовтня, але будуть поставлятися безкоштовно тільки з новими комп'ютерами і мобільними пристроями Apple.

Як повідомлялося раніше, Apple випустить свій смарт-годинник iWatch з гнучким дисплеєм. Очікується, що він вийде у 2014 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація