Електронний сервіс iGov перейшов у власність держави

Електронний сервіс iGov перейшов у власність держави

Фото: iGov.org.ua

Портал продовжуватиме роботу на всій території України.

Від вівторка, 17 липня, портал державних послуг iGov перейшов у власність держави.

Про це на сторінці в Facebook повідомив Дмитро Дубілет, засновник проекту iGov.

"Спочатку ми планували йти шляхом ProZorro - почати роботу, як волонтерська ініціатива, і потім перейти на баланс держави. І ось, після тривалого аудиту та погоджень, це сталося", - написав Дубілет.

За його словами, раніше, коли волонтери iGov зверталися до мерів, керівників областей і районів з пропозицією безоплатної допомоги, в 99% випадків отримували відмову.

"Казали що ми, недержавна структура, тому вони будуть освоювати бюджети і запускати послуги самі. З першим вони зазвичай справлялися відмінно, з другим - не дуже", - розповів засновник.

Понад 400 сервісів працюють в Дніпропетровській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій та інших областях. Всі послуги дозволяють мінімізувати кількість візитів громадян до чиновників або повністю їх позбутися.

"Технічно iGov переходить на баланс КП при Дніпропетровській ОДА. Проте, iGov і далі працюватиме по всій Україні! Відповідно до закону про адміністративні послуги тепер iGov має повне легітимне право офіційно, а не в тестовому режимі, запускати послуги по всій країні", - написав Дубілет.

Наступного тижня iGov розсилатиме офіційні запити в усі держоргани.

Нагадаємо, інтернет-портал iGov.org.ua група волонтерів заснувала 2015 року. Проект розпочав роботу у Дніпропетровській області. Волонтери проекту iGov поставили собі за мету перевести державні послуги в онлайн. Довідки з поліції, МРЕВ, субсидії, оформлення шлюбу та закордонного паспорту - усе це можна зробити через Інтернет. 

Довідки через Інтернет: як працює портал державних послуг iGov у Дніпрі

Довідки через Інтернет: як працює портал державних послуг iGov у Дніпрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація