Google загрожує рекордний штраф в ЄС - The Telegraph

Google загрожує рекордний штраф в ЄС - The Telegraph

Фото: Reuters

Джерела називають суму ймовірного штрафу — 3 мільярди євро.

Американській компанії Google Inc., яка володіє однойменним пошукачем, загрожує рекордний штраф за зловживання монопольним становищем.

Чиновники в Брюсселі зараз завершують семирічне розслідування про роботу механізму пошуку Google. Компанії вже офіційно пред'явлено звинувачення в незаконному просуванні своєї власної служби порівняння цін в загальних результатах пошуку. При цьому дрібні конкуренти в результатах пошуку з'являлися знизу, тим самим втрачаючи трафік.

Джерела називають суму ймовірного штрафу — 3 мільярди євро. Якщо відповідне рішення буде винесено, то це перевершить попередній рекорд антимонопольних санкцій — 1,1-мільярдний штраф, накладений на Intel. Максимально можливий штраф становить близько 6,6 мільярда євро, або 10 відсотків від річного обсягу продажів Google. Повідомляється, що влада збирається оголосити про санкції перед літніми відпустками.

Компанія Google створила нову соціальну мережу в рамках проекту Google+. Як повідомляє Іguides, мережа має назву Create ("crea + e" - в оригіналі).

За допомогою цієї платформи користувачі зможуть періодично публікувати свої власні тематичні добірки з фото.

Повʼязані теми:

Наступна публікація