Пентагон вперше офіційно опублікував відео НЛО

Пентагон вперше офіційно опублікував відео НЛО

Фото: скриншот з відео

Військові США опублікували відео з невідомими об'єктами

Міністерство оборони США офіційно випустило три коротких відео з "невпізнаними летючими об'єктами". Вони були раніше опубліковані приватною компанією, але американські військові визнали їх справжність і теж оприлюднили.

Про це 27 квітня пише CNN та Guardian.

Відеоролики показують записи інфрачервоних камер. Об'єкти швидко рухаються. На двох із них військовослужбовці із захопленням реагують на явища, один з них говорить, що це може бути безпілотник.

Пентагон раніше вже визнав, що відео справжні. За словами представника Пентагону Сью Гофа, вони офіційно публікують їх зараз, "щоб спростувати будь-які здогадки громадськості про те, чи були поширювані кадри реальними".

"Після ретельного аналізу департамент встановив, що санкціонований випуск цих несекретних відеороликів не розкриває будь-яких можливостей або систем, - йдеться в заяві Гофа, - і не перешкоджає будь-яким подальшим розслідуванням військових вторгнень у повітряний простір з боку невстановлених осіб та об'єктів".

У США навіть є офіційні рекомендації щодо того, як пілоти можуть повідомляти, коли вважають, що бачили НЛО. Схожі відео американських військових були вперше опубліковані 2017 року.

Пентагон раніше вивчав такі записи в рамках секретної програми. За словами Пентагону, програма була запущена в 2007 році і завершилася в 2012 році, оскільки, за їхньою оцінкою, існують більш високі пріоритети, які вимагають фінансування.

Проте, Луїс Елізондо, колишній глава секретної програми вважає, що "є дуже переконливі докази того, що ми, можливо, не самі".

"Ці літаки - ми будемо називати їх літаками - демонструють характеристики, яких в немає ні в американських, ні в будь-яких іноземних військових", - сказав Елізондо.

Він каже, що подав у відставку з Міністерства оборони на знак протесту проти секретності програми і скорочення її фінансування.

Нагадаємо, у червні 2019-го року група сенаторів США, зокрема і заступник голови комітету Сенату з розвідки, провели секретні слухання щодо серії повідомлень про зіткнення ВМС США з непізнаними літаками. Як розповіла представниця сенатора Марка Ворнера, Конгрес серйозно вивчає це питання, оскільки це стосується безпеки американських пілотів.

Президент США Дональд Трамп також підтвердив, що його поінформували про повідомлення пілотів ВМС, які виявили непізнані летючі об'єкти. "У мене була одна дуже коротка зустріч. Чи вірю я, коли люди кажуть, що бачать НЛО? Не особливо", - сказав він в інтерв'ю ABC News.

День НЛО: чому існування інопланетян та летючих тарілок досі залишається таємницею

День НЛО: чому існування інопланетян та летючих тарілок досі залишається таємницею

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація