Світло і темрява: NASA показало світанок на Сатурні

Світло і темрява: NASA показало світанок на Сатурні

Фото: NASA

Сатурн виділяється на тлі навколишнього простору.

NASA опублікувало знімок світанку на Сатурні, зроблений станцією Cassini.

Про це інформує "Дзеркало тижня".

Космічна станція Cassini зробила світлину ще 25 лютого на відстані 1,23 мільйона кілометрів від Сатурна, але NASA опублікувало знімок тільки нині. Світло подорожує 80 хвилин, перш ніж досягає поверхні Сатурна. Земля отримує в 100 разів більше освітлення, оскільки знаходиться майже в 10 разів ближче до Сонця. Але Сатурн все одно виділяється на тлі навколишнього простору.

Космічна станція Cassini-Huygens вартістю понад три мільярди доларів була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана.

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних станцій, коли-небудь запущених у космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору.

Нагадаємо, що раніше міжпланетна станція Cassini виявила, що водяні струмені, які виплюскуються з надр супутника Сатурна Енцелада, містять до 1,4 відсотка молекулярного водню і до 0,8 відсотка вуглекислого газу. Ці сполуки є критично важливими для біосинтезу метану мікроорганізмами і показують, що в підповерхневому океані супутника Сатурна присутні гідротермальні джерела, а значить, там можливе життя.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація