У Львів приїде найвпливовіша жінка в ІТ Естер Дайсон Пресреліз

У Львів приїде найвпливовіша жінка в ІТ Естер Дайсон

Естер Дайсон відома своїми інвестиційними проектами. 

Жінка, яка мотивує і словами і діями – так про неї пишуть американські та європейські медіа. The New York Times назвав Естер Дайсон найбільш впливовою жінкою у сфері інформаційних технологій. Вона ж на це скромно відповідає, що ніхто не перевершить Білла Гейтса, з яким, до речі, вона у гарних стосунках. Цієї осені в українців з'явиться шанс послухати виступ Естер Дайсон уживу, адже вона приїде до Львова, аби виступити на великій тех-конференції Lviv IT Arena.

Естер Дайсон відома своїми інвестиційними проектами. Один з останніх – організація HICCup, яка займається охороною здоров'я та допомагає людям знайти свій шлях до "Велвілла". Темою здоров'я вона зайнялася не випадково. Естер дуже опікується власним самопочуттям та у 65 років виглядає на 10 років молодшою. Її мрія – дожити до 120 років та прожити період старості на Марсі. В інтерв'ю британському "The Telegraph" вона сказала: "Я не хочу йти раніше, ніж буду готовою до цього".

Естер Дайсон – крупний інвестор та бізнес-ангел. Вона інвестувала у Flickr, Medstory, Crohnology, Eligible API, Keas, Omada Health, Sleepio, StartUp Health та Valkee. Саме через досвід у відборі компаній для інвестування вона буде у журі Startup Competition, що відбудуться у рамках ІТ Арени. Серед 100 компаній вона вибере ті, що достойні отримати подальший розвиток.

Проте інвестором і впливовою жінкою в сфері ІТ Естер Дайсон була не завжди. Закінчивши Економічний факультет Гарвардського університету, вона почала працювати у Forbes. Спочатку займалася перевіркою фактів, а потім стала репортеркою.

Пізніше Естер Дайсон стала аналітиком ІТ-ринку та випускала журнал Release 1.0. Швидко вона викупила дослідницьку компанію свого роботодавця Ben Rosen "Rosen Research" та перейменувала її у "EDventure Holdings". Ця назва – гра слів, adventure перекладається як пригода, але Естер змінила його, додавши свої ініціали. Також вона є авторкою книги "Release 2.0: A Design for Living in the Digital Age".

Здоров'ям вона зацікавилася у 2005 році. Тоді ж прийшла цікавість до космосу (звідси – бажання потрапити на Марс). Цікаво, що з дитинства вона уникала розмов про космос, бо її батько, фізик-ядерник Фрімен Дайсон займався його вивченням. Проте у дорослому віці вона зрозуміла, наскільки це цікаво та потрібно.

З того часу у її інвестиційний портфель додалося декілька медичних та астрономічних проектів: MEDESK, XCOR, Constellation Services, Zero-G, Icon Aircraft, Space Adventures та генетичний стартап 23andMe. Окрім того, у Аспені (Колорадо) вона організувала Flight School для підприємців, які цікавляться авіацією та космосом.

До мрії про Марс Естер Дайсон іде впевнено та щоразу ближчою. Наприклад, у 2008-2009 році вона була дублером учасника космічного польоту Чарльза Сімоні. За 3 млн доларів вона пройшла екіпажну підготовку. Тепер же Дайсон придбала місце у космічному кораблі Virgin Galactic за 250 тисяч доларів.

Естер Дайсон – дуже досвідчена спікерка. Двічі її запрошували на TEDx і ще безліч разів на різноманітні конференції у США та Європі. Під час Lviv IT Arena Естер Дайсон розкаже про те, як досягти своїх мрій, чому медичні та космічні технології дуже важливі і що на нас чекає у цих галузях. І, звісно, вона змотивує вас працювати, адже, слухаючи її, не можливо не надихнутися.

Наступна публікація