Ар'єв пояснив, чому блокаду Донбасу не підтримали одразу

Ар'єв пояснив, чому блокаду Донбасу не підтримали одразу

Фото: УНІАН

За його словами, вона мала стати певним "заходом у відповідь".

Народний депутат Володимир Ар'єв розповів, чому блокаду Донбасу не підтримали одразу.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Зараз знову пішов вал питань - а чому одразу не підтримали блокаду? Пробачте за далі наведену аналогію, але, вважаю що так простіше пояснити. Якщо людина йде в душ, то спочатку знімає одяг, а потім іде в душ. Бо якщо послідовність протилежна, то все одно потім доведеться знімати одяг", - пояснив він.

За словами Ар'єва, блокада мала би йти як захід у відповідь.

"Зараз - це і є відповідь на "націоналізацію" підприємств української юрисдикції, які платили податки і військовий збір (понад 770 млн гривень) на контрольованій урядом частині України. Блокада дала можливість агресору звинуватити Україну у зриві Мінських домовленостей і використати це як причину для "націоналізації", - заявив нардеп.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що сьогодні в середу, 15 березня, на виконання рішення РНБО до 13:00 всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування, будуть перекриті силами Нацполіції та Нацгвардії

На екстренному засіданні РНБО було ухвалене рішення про припинення торгівлі з окупованими територіями Луганської та Донецької областей. Водночас рішення не стосується тих підприємств, які перебувають під юрисдикцією України і платять податки до бюджету. 

Станом на 15 березня залізнична блокада на Донбасі триває вже 59 день. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають активісти, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога — не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація