Депутатів-курців змусять морозити носи під Радою

Депутатів-курців змусять морозити носи під Радою

Депутати будуть курити на вулиці

У парламенті закривають легендарні курилки.

Парламентські курилки багато років тому стали місцем, де депутати могли розслабитися. Але вже сьогодні всі курці відправляться диміти на вулицю, на 10-градусний мороз, пише "Комсомольская правда" в Украине".

Такі "драконівські" правила диктує закон про заборону куріння у громадських місцях.

"Для народних депутатів немає винятків. Закон передбачає, що в будинках може бути виділено приміщення до 10 відсотків площі для курилок, але це не в державних органах. Депутати будуть курити на вулиці", - говорить співавтор закону Юрій Мірошниченко.

А якщо депутата спіймають на гарячому - з сигаретою в недозволеному місці? Теоретично на нього можна скласти протокол. Але хто це буде робити?

Створення парламентської поліції у Верховній Раді має примарну перспективу, а служба охорони навряд чи зважиться сперечатися з "недоторканними". Хоча сума штрафу смішна - 51 гривня.

"Хто сказав, що депутата не можна притягати до відповідальності? Недоторканність ще нічого не означає. На депутата цілком можуть скласти адмінпротокол і оштрафувати. Точно так, як будь-кого іншого", - запевняє знавець регламенту Верховної Ради нардеп Сергій Сас.

У свою чергу депутати обіцяють дотримуватися закону, якщо, звичайно, не будуть палити у себе в кабінетах. Там-то їх ніхто не проконтролює.

"Я запеклий курець, - написав у себе на Фейсбуці депутат від "Батьківщини" Юрій Стець. - І не знаю, яким чином буду дотримуватися закону (дотримуватися буду точно). Адже закон правильний, корисний і своєчасний..."

"Юр! Не приколюйся, - відповів йому колега по фракції Андрій Парубій. - Я, коли прийшов сьогодні в свою улюблену кав'ярню і мені повідомили, що палити заборонено, зрозумів, що мали на увазі майя, коли говорили про кінець світу".

"Андрій, я особисто буду стежити, чи порушуєш ти закон. До речі, закон не забороняє курити у мене в кабінеті. Частіше приходь", - написав Стець.

Нагадаємо, 16 грудня набув чинності новий закон, який посилює правила куріння у громадських місцях

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація