Гройсман чекає на рішення Ложкіна щодо роботи в уряді

Гройсман чекає на рішення Ложкіна щодо роботи в уряді

Фото: Право на владу

Спікер наголошує, що із складом Кабміну визначаться після формування коаліції. 

Кандидат на пост прем'єр-міністра та діючий спікер парламенту Володимир Гройсман заявив про те, що чекає на рішення глави АП Бориса Ложкіна щодо членства у новому уряді.

Раніше повідомлялося, що Ложкін – один із кандидатів на крісло віце-прем'єра. За словами глави Ради, він ще не визначився.

"Що стосується Бориса Євгенійовича (Ложкіна – Ред.) – наскільки я знаю, він поки ще остаточно рішення не ухвалив щодо входження в уряд. А така можливість розглядалася… Почекаємо на відповідь Бориса Євгенійовича", - цитує "Українська правда" слова Гройсмана.

Також він додав, що співпрацюватиме із словацьким політиком Іваном Міклошем, але яку саме посаду він отримає, не уточнив.

"З Іваном Міклошем, – якого я надзвичайно поважаю, який є достатньо професійним, якісним реформатором, – ми будемо працювати. Про формат цієї співпраці і про те, як це буде відбуватися, ми повідомимо спільно з Іваном", - наголосив він.

Гройсман додав, що по завершення формування коаліції пролунають пропозиції щодо складу уряду. Тоді він і визначиться, чи готовий стати прем'єром.

"І тоді буде вже й мені легше приймати рішення остаточне з точки зору того, чи я готовий працювати з цією командою, яка буде мати підтримку коаліції", - пояснив Гройсман.

Як повідомлялося раніше, в неділю, 10 квітня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку. Відповідне рішення Яценюк оголосив у своєму зверненні, яке було опубліковано на його офіційній сторінці у Facebook. Глава уряду зазначив, що подання про складання повноважень буде внесено до Верховної Ради у вівторок, 12 квітня.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація